Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Обвинувальний акт щодо Миколи Мартиненка, Валерія Василькова, Руслана Журило, Сергія Переломи, Олександра Сорокіна та Володимира Богданця... повернути прокурору для усунення недоліків», - цитує агентство рішення головуючої судді Оксани Голуб.

Зазначається, таке рішення вона озвучила в четвер, 21 червня, під час підготовчого засідання, заслухавши виступи сторін.

Крім того повідомляється, що раніше під час засідання підсудні погодилися з тим, щоб справу розглядав Шевченківський райсуд Києва, в той час, як запобіжні заходи їм обирав Солом'янський райсуд.

Разом з тим, вони висловили протест на клопотання прокурора про продовження їм раніше обраних запобіжних заходів.

Як повідомлялося, 21 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила обвинувальний акт колишньому народному депутату від «Народного фронту» Миколі Мартиненку, якого підозрюють у заволодінні майном держпідприємства «НАЕК Енергоатом».  22 травня справу Мартиненка передали на розгляд суду.

20 квітня 2017 року детективи НАБУ та прокурори САП затримали двох осіб — екс-голову комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу та одного його спільника — за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації») та ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України, через які ДП «СхідГЗК» завдано збитків на суму 17,28 млн дол США

Вже 22 квітня 2017 року Солом'янський райсуд Києва відпустив Мартиненка на поруки народних депутатів з фракції «Народний фронт» та міністрів.

ІА "Вголос": НОВИНИ