Про це повідомив один із адвокатів Саакашвілі Руслан Чорнолуцький після того, як Саакашвілі залишив приміщення СБУ, де у вівторок проводилися слідчі дії, – пише Українська правда.

«Сьогодні була слідча дія з метою відібрати (ред.) зразки голосу у межах експертизи. Ми надали свої пояснення і заперечення», – сказав захисник.

Чорнолуцький зазначив, що Саакашвілі пробув у приміщенні СБУ близько 2 годин.

Адвокат пояснив, що його підзахисний не хоче надавати зразки голосу, оскільки експертиза науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ вже завершена.

«Ми виявили в постанові про відібрання зразків голосу багато помилок… Ми вважаємо: якщо експертиза закінчена, то які зразки голосу пан Міхеїл має надавати? Це нелогічно. Це одна з підстав того, що в межах нинішньої слідчої дії пан Міхеїл заперечував проти відібрання зразків голосу», – сказав Чорнолуцький.

За словами адвоката, наступної повістки правоохоронці Саакашвілі не вручали і не озвучували.

29 грудня прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомила, що експертиза науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ підтверджує автентичність голосів на зафіксованих розмовах між Саакашвілі та Курченком.

Водночас захист Саакашвілі заявив, що експертизу голосів екс-президента Грузії та олігарха-втікача Сергія Курченка, зафіксованих на аудіозаписах українськими правоохоронцями, було підтасовано.

Нагадаємо, сьогодні колишній президент Грузії, лідер «Руху нових сил» Міхеїл Саакашвілі прибув на допит до Служби безпеки України.

10 січня Саакашвілі також ходив на допит до СБУ, який тривав понад 2,5 години. За його словами, усі запитання стосувалися політичних акцій.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ