Про це пишуть Фотографії старого Львова, передає Кулемет.

До створення експозиції фестивалю долучилося кілька десятків авторів з цілої України. Вони присилали організаторам своїх ляльок створених у різних техніках. Приймали лише по кілька творінь від кожного автора. Винятком були лише дрібні забавки. Таких могли взяти і кілька десятків.

Прикметно, що на виставці можна побачити сляльку схожу на мера Львова Андрія Садового. Скульптура зображення із пакетом сміття.

«Насправді ми намагаємося щоразу здивувати, показати щось нове, щось інше. Правда за 8 років шукати щось нове все важче і важче, але наразі нам вдається», – сказала організатор фестивалю Ірина Сорокіна.

Особливістю цьогорічного фестивалю стало те, що вперше до нього приєдналися театральні ляльки. Так обласний театр ляльок показав героїв вистави «Дикі лебеді», яких глядачі не бачили на сцені вже чотири роки. Цих маріонеток та шарнірних ляльок створив ще наприкінці 1980-х років художник з Санкт-Петербургу Павло Міронов. Вони ляльки мають дуже точну побудову суглобів через що дуже пластичні. Зараз мало хто з теперішніх лялькарів може створити таку пластику ляльок.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ