Про це повідомляє УП.

Мер міста Балаклія Іван Столбовий заявив, що у четвер у Балаклії відбувалися планові підриви снарядів, які не можна було вивезти з арсеналу.

«А зараз почалося в районі арсеналу у двох місцях загоряння, що призвело до (детонації) тих снарядів, які лежали у частині території», – зазначив міський голова.

«Тому зараз ті домівки, які знаходяться у безпосередній близькості, – людей евакуюють. Дітей забираємо зі шкіл...», – сказв керівник міста.

Деякі ЗМІ повідомляють про евакуацію близько 1500 осіб.

Водночас, місцевий мешканець Сергій Черепаха, який донедавна очолював Балаклійський районний відділ ГУ ДСНС і зараз перебуває в районі подій, сказав: «Немає загрози життю людей, окрім тих, які працюють на гасінні пожежі. Це військова частина і служба рятувальників».

«За рамки території арсеналу жоден снаряд не попадає. За рамками периметру військової бази, частини, жодної пожежі не зареєстровано. Відбуваються поодинокі вибухи тих боєприпасів, які залишилися в бур'яні з минулого року, на території бази», – уточнив він.

Сергій Черепаха зазначив: «Люди евакуюються самі, по бажанню. А загальної евакуації населення не оголошено».

Руйнувань та поранених, за його даними, немає.

«Прогнозів немає, все залежить від напрямку вітру. Вогнища невеликі, велике задимлення, суха трава», – зазначив колишній рятувальник.

Речниця Балаклійського відділу поліції Вікторія Люта також сказала: «Евакуації немає. Був тільки один довгий сигнал – «увага». Усе».

«Евакуація буде, якщо буде три коротких сигнали. Їх не було. На цей момент евакуації немає. Це просто паніка у зв'язку з попередніми подіями. Паніка – так. Всі роз'їжджаються», – сказала вона.

«Я якраз перекриваю місто. Ми випускаємо усіх, і не впускаємо нікого, крім бронемашин і техмашин. Ну і в деяких винятках людей, які їдуть за родичами», – додала Люта.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ