Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури.

«Встановлено, що зазначені посадові особи, діючи умисно, використовуючи своє службове становище, вимагали та отримали від громадянина Азербайджанської Республіки зазначені грошові кошти за вчинення в його інтересах дій із зняття заборони в'їзду і переміщення на територію України», – сказано в повідомленні.

Підозрюваних затримали відразу ж після внесення в паспорт громадянина Азербайджану відомостей про в'їзд на територію України і одержання грошей.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, проходять обшуки.

Стосовно затриманих готуються повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки, або одержання службовою особою неправомірної вигоди у великих розмірах) Кримінального кодексу.

Також готуються клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і відсторонення затриманих від займаних посад.

Досудове розслідування проводить слідчий відділ Управління СБУ в Харківській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ