На Херсонщині у Голопристанському районі на річці Конка (притока Дніпра) у четвер увечері отримала пошкодження кіля та днища яхта «Катерина», на якій перебували семеро членів екіпажу та пасажири.

Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації.

«5 липня о 18:50 надійшло повідомлення, що у Голопристанському районі під час прогулянки по річці Конка, біля буя №27, отримала пошкодження кіля та днища яхта «Катерина», що призвело до її затоплення. На борту судна перебувало семеро осіб – члени екіпажу та пасажири. Для їх рятування на місце події було направлено катер Херсонського морського торговельного порту «Отважний» та рятувальний човен Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби. О 22:25 шестеро осіб із яхти були доправлені в Херсон на причал на проспекті Ушакова. Постраждалих немає», – розповіли в департаменті.

Наразі на березі Конки поблизу затопленої яхти залишається капітан судна, який охороняє яхту та чекає на вказівки від власника судна щодо подальших дій з його підйому та транспортування на ремонт.

Як зазначили в департаменті, коли на яхті побачили, що вона набирає воду, капітан спрямував судно ближче до берега, на мілину. Судно приписане до порту Миколаїв.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ