Про це повідомили у відділі комунікацій поліції Хмельницької області.

Напіврозкладене тіло немовляти у канаві біля одного з сіл Шепетівського району  ввечері  29 квітня знайшла  49-річна місцева мешканка, яка неподалік цього місця випасала худобу. Про страшну знахідку жінка одразу повідомила поліцію.

«Поліцейські обстежили місце події та обійшли довколишні села, опитуючи місцевих мешканців. Згодом правоохоронці  розшукали ймовірну породіллю. Нею виявилася 19-річна місцева дівчина. Вона розповіла працівникам поліції, що народила дитину ще місяць тому в домашніх умовах. За її словами, пологи приймала сама у себе, і малюк з'явився на світ мертвим, з обгорнутою довкола шиї пуповиною. Під час вагітності майбутня матір не особливо піклувалася про власне здоров'я й до лікарів за консультацією не зверталася, на відповідний облік вагітних не ставала. До речі, для молодої жінки це уже не перший досвід пологів та материнства – на утриманні вона має півторарічну дитину», – йдеться у повідомленні.  

Наразі за даним фактом відкрите кримінальне провадження, попередньо – за ознаками ч.1 статті 117 Кримінального кодексу України – умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на термін до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін.

Тіло немовляти направлене на судово-медичну експертизу, яка встановить причину смерті хлопчика.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ