11 лютого відбудеться світова прем’єра «Процесу» на фестивалі, що стартував у четвер, 9 лютого, у столиці Німеччини і триватиме 10 днів, повідомляє Радіо Свобода.

Спеціальний показ організований спільно з Європейською кіноакадемією, яка домагається звільнення Олега Сенцова.

Режисер Аскольд Куров два роки працював над фільмом про те, як після анексії Криму російські спецслужби схопили, звинуватили в тероризмі і засудили його колегу Олега Сенцова. Назва фільму – «Процес» – нагадує режисерові про відомий роман Франца Кафки з такою ж назвою.

В інтерв’ю Радіо Свобода Куров поділився, чому саме він вирішив узятися за цю тему: «Хотілося розповісти одразу і про Олега і як про людину, і як про режисера, і про його близьких, і про саму цю справу і процес, і про контекст, у якому все це відбувається.

«Процес» хоч і знятий російським режисером, та зроблений у чесько-польсько-естонській копродукції: у Росії спонсорувати фільм про сфабриковану ФСБ політичну справу ніхто не наважився, каже режисер.

Україну у молодіжній секції представлять українську документальну стрічку «Школа №3» про підлітків із прифронтової Миколаївки.

Переможців Берлінале оголосять 18 лютого.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ