Централізованого водопостачання немає, а води з криниці на всіх не вистачає. Люди збирають дощову воду і їздять по питну за десять кілометрів, повідомляє ТСН.ua.

Зо дві сотні людей вивела на вулицю п'ятимісячна посуха. Селяни вимагають від влади точної відповіді, коли в них нарешті з'явиться вода. Свердловина, з якої постачали воду для жителів п'яти вулиць вийшла з ладу у січні. Селяни кинулися до колодязів, але їх поблизу лише кілька. Та й вода в них виявилося каламутною і брудною. Вже до обіду криниці міліють, відра лягають на дно. Люди привозять бідони і чекають поки вода набереться.

Тепер жителі селища чи не найбільше чекають на дощ. Вони розставили у дворах ємності, щоби зібрати потрібну їм вологу. Аби принаймні напоїти худобу. Однак дощу не було вже понад два тижні. Городина сохне. Люди, що можуть позбутися ще й урожаю, штурмують сільраду. Селищний голова обнадіює.

“Бригада вже договірна, договір є. Обіцяють другу скважину. Приїдуть сюди спеціалісти подивимось по дебету. Щоб відновить», - каже селищний голова Олександр Сириця.

Мовляв досі цьому заважав невизначений статус свердловини. Після розпаду колгоспу в селищі не можуть домовитись, хто її утримуватиме і ремонтуватиме. Приїзд журналістів спонукав чиновників до дій. Пообіцяли, що спільними зусиллями сільради, району та фермерів свердловину таки прочистять. Вода у сельчан може з'явитися тільки  на початку червня.

ІА "Вголос": НОВИНИ