Про це повідомляє Громадське з посиланням на голову первинної профспілкової організації Незалежної профспілки гірняків України шахти «Тошківська» Миколу Козачка. За його словами, на даний момент усіх людей вивели на поверхню, постраждалих немає, шахта продовжує працювати у звичайному режимі.

За даними енергопостачальної компанії «Луганське енергетичне об'єднання», Тошківка опинилися знеструмленою через грозу о 18:48.

«На той момент у шахті перебувала друга зміна, 90 людей. Вони почали працювати о 14.00, і мали закінчити о 20.00, але через знеструмлення залишились під землею. Вже вночі світло дали, і о 1:10 ночі люди були на поверхні», — розповів Козачок.

За словами голови профспілки, це вже другий випадок знеструмлення шахти за це літо — у червні шахтарі теж на кілька годин залишилися під землею без електрики. Але випадків, коли б гірники провели під землею більше доби, не було з часів шахтарських страйків у 1990-х роках. Тоді шахтарі відмовлялися виходити на поверхню на знак протесту проти значних затримок у зарплатні.

Нагадуємо, ввечері 14 липня через знеструмлення шахти «Тошківка» внаслідок грози, заблокованими під землею опинилися майже 90 гірників.

ІА "Вголос": НОВИНИ