Про це інформує відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

Лікарів викликала донька померлої, а їй про те, що з мамою сталося щось недобре, повідомив брат.

Правоохоронцям чоловік, якого раніше вже притягували до кримінальної відповідальності, повідомив свою версію розвитку подій.

«Як пояснив син померлої, мама могла ходити лише з палицею, і йому часто доводилося допомагати їй. Того дня він повернувся додому в нетверезому стані й сів дивитися телевізор. В якийсь момент мати пішла у вбиральню і, повертаючись, упала. Він допоміг їй піднятися, вклав на ліжко, а сам заснув. Коли прокинувся, виявив, що мати вже мертва, і зателефонував до сестри», – розповів начальник Яворівського відділу поліції, підполковник поліції Ігор Муха.

За словами сина, матір могла травмуватися під час падіння, проте характер травм вказував на те, що жінку чимось били по голові, а на одязі сина були помітні численні сліди крові. У квартирі правоохоронці також виявили поламану дерев’яну палицю зі слідами крові. Під час опитування чоловік зізнався, що тілесні ушкодження матері завдав саме він.

«Згодом під час опитування син розповів, що, підіймаючи матір з підлоги, він розізлився на неї за те, що вона нібито не допомагає йому, а навпаки, ускладнює завдання. Тоді він вхопив палицю та завдав нею кілька ударів матері по голові», – повідомив Ігор Муха.

Після цього зловмисник таки поклав матір на ліжко й ліг спати. Прокинувшись зранку, він усвідомив, що матір померла, зателефонував сестрі, а та викликала бригаду швидкої медичної допомоги.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ