[media=150426,150427,150428] 

Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповів директор Державного історико-культурного заповідника "Нагуєвичі" Богдан Лазорак.

«Мені вдалося мені знайти в архіві описи дрогобичан, які у 30-хх рр. ХХ ст. мандрували до Нагуєвич. Вони описали, яким шляхом пролягав цей маршрут. Тому ми хочемо завдяки цьому невідомому опису відновити веломандрівну традицію, - зазначив він. - У межах заповідника, на території «Галявини казок», хочемо організувати два напрямки: один від музею через стежину Івана Франка до чудотворного джерела «Ярина», і назад у село до музею. Маршрут передбачає дві велостоянки, які ми встановили. Другий веломаршрут плануємо розробити у майбутньому: він пролягатиме до давніх церков с. Нагуєвичі».

За його словами, основна мета заходу - популяризувати туризм та здоровий спосіб життя, а також - спадщину Франка. Згодом веломаршрут входитиме і до програми відвідин музею Івана Франка.

Загалом постать Каменяра вшанують у селі Нагуєвичі упродовж 27-28 серпня різноманітними заходами.

Зокрема, 27 серпня о 10.00 год відбудеться покладання квітів до пам’ятника та могили батьків видатного діяча. Також - молебень в каплиці Різдва Пресвятої Богородиці художньо-меморіального комплексу “Стежка Івана Франка” та етно-фест у садибі Франків, який триватиме упродовж 10:00 -19:00 год. Відтак, гості свята зможуть послухати троїстих музик, побувати у кузні Франка, взяти участь у «Франковому університеті» та послухати лекції на тему франкознавста та історії Галичини.

Упродовж двох днів діятиме і вільне наметове містечко «Городище». А 28 серпня відбудеться, окрім презентації екскурсійних маршрутів, гостей запрошують у «лісовий кінотеатр» на території художньо-меморіального комплексу «Стежками Івана Франка», показ фільму «Жива» тощо. 

ІА "Вголос": НОВИНИ