Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook. 

Відтак вчора, 14 травня, мер Золочева з міської ради навіть переніс свій кабінет на вулицю.

«Я оголошую безстрокове голодування на знак протесту проти бездіяльності департаменту державної будівельно-архітектурної інспекції та відділу поліції. Я також прийняв рішення перенести свій робочий кабінет на бульвар Сковороди. Я перебуватиму тут зранку до вечора і пильнуватиму, аби правопорушники не продовжували тут самочинного будівництва», – заявив у відео зверненні Ігор Гриньків.

Кореспондент «Вголосу» поспілкувався із приватним підприємцем, який, за словами екс-регіонала, нібито здійснює самовільне будівництво. Підприємець Ігор Бартків запевняє, він нічого не порушує, а хоче чесно працювати, проте міські чиновники йому перешкоджають. Підприємець зводить кінотеатр з одним з найбільших екранів у Західній Україні.  Уже навіть готові до роботи два сучасних кінозали. Зараз інвестор намагається добудувати і третій зал, проте тут йому заважає мерія.

«У нас ще з 2009 року є усі необхідні для початку будівництва документи. Але мер кричить, що це самобуд. Я звертався до нього, щоб він показав документи, які підтверджують його слова. У нього ж нема аргументів.  Для людей я організовував День відкритих дверей у майбутньому кінотеатрі. Жителі Золочева прийшли, подивилися та почали обурюватися, бо є такий кінозал, а молодь не може сходити в кіно. А тому, щоб люди могли потрапити у приміщення, я почав монтувати металеві сходи. Після того міський голова поламав мені паркан. А вчора Гриньків нібито назбирав громадськість, яка повинна була руйнувати мій кінотеатр. Але ця так звана «громадськість» – це він, троє його синів і два їхніх друга. Вони знищили рештки мого паркану, а потім мер стукав кувалдою об стіну. Тобто міський голова нищить і закликає інших нищити чуже майно.  Я вражений, а тому викликав поліцію, вони це все зафіксували. Зараз я писатиму нову заяву у поліцію та прокуратуру, щоб притягнути такого міського голову до відповідальності», – пояснив Ігор Бартків. 

Ігор Бартків запевняє, що протистояння між міським головою і ним не має жодного стосунку до громади міста Золочева. У цьому випадку, за словами підприємця, мер відстоює лише свої інтереси.

«Поруч із кінотеатром, який я будую, є земельна ділянка, яка за моїми даними де-факто належить міському голові Золочева – і він хоче зробити до неї заїзд. Проте мій кінотеатр суперечить його планам. І його сьогоднішні дії зумовлені не захистом прав громади, а суто власними меркантильними інтересами. Тобто, це суто особистий конфлікт між двома фізичними особами – ним і мною. Не більше і не менше. Протистояння між мною і міським головою Золочева триває вже п'ять років.  Все почалось тоді, коли я ще був депутатом міськради. Він ж регіонал і раніше агітував мене, щоб я вступив у фракцію «Партії регіонів». Але ніколи б цього не зробив. А під час Революції Гідності я меру відверто сказав, що думаю про нього і його партію. А він дуже злопам'ятний», – наголосив приватний підприємець.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ