Про це свідчить виступ начальника освіти Бродівської райдержадміністрації Миколи Сторожука на сесії райради 4 липня 2018 року.

Він, зокрема, зазначив: «На жаль, моя мрія не збулася. Із двох автобусів «Школярик» вдалося придбати тільки один… Тому що не було проведено оптимізацію… Нам ставили умови: якщо буде оптимізація освіти (тому що під оптимізацію виділяється транспорт), тоді можете розраховувати на більше».

Начальник відділу освіти не зміг відповісти на питання депутатів, хто ставив такі умови, якими документами це передбачено.

«Це вражаюча інформація, про яку треба говорити голосно. Але якщо сказали одне, то треба сказати й наступне: хто ставив такі умови, якими документами це передбачено, чи були листи, доручення.  Хто придумав таке  покарання: немає скорочення шкіл – немає шкільного автобуса?», - зазначив голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич, який брав участь в засіданні Бродівської райради. 

Нагадаємо, 5 червня 2018 року на сесії Львівської обласної ради голова фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич заявив, що облдержадміністрація чинить тиск на депутатів районних рад, директорів шкіл та батьків школярів, щоб «протягнути» закриття шкіл.

Зокрема, відділ освіти Бродівської райдержадміністрації подав на розгляд районної ради проекти рішень щодо реорганізації навчально-виховних закладів району. Зокрема, йдеться про призупинення навчально-виховного процесу  в Батьківській, Клекотівській,  Гаї-Смоленській,  Микитівській, Салащанській, Філії ОЗ Літовищанської та Стиборівській загальноосвітніх школах 1 ступеня – тобто школи фактично закривають. Планується пониження ступенів Шнирівської ЗОШ 1-3 ступеня, Пониквянської ЗОШ 1-3 ступеня, Маркопільського НВК «Загальноосвітня школа 1-3 ступеня-дошкільний навчальний заклад» та Корсівської ЗОШ 1-2 ступеня.  

ІА "Вголос": НОВИНИ