[media=136019,136020] 

Про це сьогодні, 3 липня, під час прес-конференції розповів директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, передає кореспондент «Вголосу».  

«Це понад 30 га, які на сьогодні повністю очищені, – уточнив він. – У нас є ще 154 сміттєзвалища, і ми працюватимемо над тим, щоб їх повністю рекультивувати».

Також чиновник розповів про стан справ із вивезенням сміття із проблемної перевантажувальної станції «Північна», що у Залізничному районі Львова, де накопичилось чимало відходів.  

«Менше, ніж за місяць звідти вивезли 1800 тонн відходів. Орієнтовна кілька сміття, яка ще там залишається, – 1400 тонн сміття. Зараз за добу звідти вивозять в середньому 100-150 тонн сміття. Думаю, що у найближчий час повністю очистять станцію «Північну», резюмував Назарій Романчук.

Як писав «Вголос», зі Львова за рік, починаючи з 1 липня 2017 року, відколи Львівська ОДА курує вивіз сміття з міста, вивезли 226 тисяч тонн ТПВ. При цьому зекономили 100 млн грн та віддали районам.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ