Про це заявив голова фракції ВО «Свобода» у Бродівській районній раді Володимир Чехут, передає прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

За його словами, 3 травня в Бродівській районній раді відбулася нарада за участі заступника директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрія Васька, на якій ішлося про плани влади «оптимізувати» мережу лікарняних закладів, щоправда, зараз цей процес називають формуванням «спроможної мережі».

«План формування так званої «спроможної мережі» передбачає закриття лікарень в Підкамені та Заболотцях, а також 40 фельдшерсько-акушерських пунктів у селах. Із 270 ліжок в центральній районній лікарні має залишитися лише 170. Ясна річ, це призведе до звільнення лікарів та іншого персоналу. Закриття ФАПів серйозно вплине не тільки на обслуговування пацієнтів, а й позбавить малі села будь-якої перспективи. Шкода, що цього не розуміє влада, чи, може, не зважає на такі наслідки своїх псевдореформ», - зазначив Володимир Чехут.

За його словами, влада намагається провести «оптимізацію» руками депутатів, однак навряд чи на це хтось погодиться. «Вони розповідають про переваги закриття закладів і лякають, що в разі відмови доведеться дофінансовувати медицину з районного бюджету. Але районна медицина й так суттєва дофінансовується з районного бюджету», - наголосив голова фракції.

Свободівці не підтримуватимуть «реформ», наслідком яких буде нищення медицини, передусім сільської.

«Ми виступаємо категорично проти таких дій влади, яка насправді повинна забезпечувати збереження закладів та розвиток галузі, а не знищувати її», - наголосив Володимир Чехут.                      

ІА "Вголос": НОВИНИ