Про це розповіли сьогодні, 14 березня, учасники прес-конференції у Львівській обласній раді, передає кореспондент «Вголосу»

«Вчора відбулося чергове засідання комісії (спецкомісії при ЛОДА із визнання добровольців учасниками бойових дій, – ред.): прийняли 25 заяв. Мали 168 заяв добровольців. Отримали вже 193 заяви добровольців», розповів голова спецкомісії при ЛОДА із визнання добровольців учасниками бойових дій Володимир Гірняк.

Юрист, один з ініціаторів визнання добровольців на рівні місцевих рад по Україні Ярослав Мандрук зазначив, що 13 вересня 2016 року на Львівщині депутати обласної ради проголосували за визнання бійців добровольчих батальйонів учасниками АТО.

Також він додав: «На кінець 2017 року у 20 областях України визнали добровольців на обласному рівні та запровадили певні соціальні гарантії. На території Львівщині майже усі райони та міста обласного значення також на локальному рівні прийняли відповідні нормативні акти», уточнив Ярослав Мандрук.

«Сподіваємось, що найближчим часом на державному рівні приймуть відповідні законодавчі акти, бо воїни-добровольці мають отримувати такі самі пільги, як і воїни регулярної армії», резюмував Володимир Гірняк.

 

«Вголос»

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ