Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Під час формування порядку денного депутат Миколаївської міської ради Михайло Галущак, посилаючись на п. 6 Статті 19 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» та п. 13 Статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», запропонував внести у порядок денний проект рішення, який би визнав нечинною угоду з фірмою «Екотех» (засновник «Грінера»), яка на даний час господарює на сміттєзвалищі Миколаєва. Депутат аргументував своє рішення невиконанням договору, який підписав «Екотех», згідно якого фірма зобов’язувалась перед прийомом сміття створити для нього спеціальні котловани, поставити вагу, освітлення, відеокамери, огорожу і т. д.

«Сесія прийняла рішення приймати лише 60 тонн, а у нас є факти, коли у місто завозили 300 тонн. Все це висипають у піщаний кар’єр. Житлові будинки від нього знаходяться за кілька сотень метрів. Миколаїв хочуть перетворити на «другі Грибовичі», - зазначив Галущак.

Міський голова Миколаєва Щабель А. І. під час засідання сесії відмовився відповідати на питання: скільки у місто завезли сміття? чому його закопують у пісок? де десятки мільйонів, які він обіцяв для міського бюджету у разі прийому містом львівського сміття?

Після цього Щабель А. І. викликав поліцію, яка повинна була «вивести» із зали засідання депутата міськради Михайла Галущака та оголосив про закриття сесії.

Згодом стало відомо, що за кілька годин міський голова Миколаєва знову зібрав позачергову сесію, не повідомивши при цьому депутатів, які виступали за внесення у порядок денний проекту рішення про розірвання договору з «Екотехом». Тим самим Щабель А. І. порушив законодавство у питанні порядку скликання позачергової сесії.

Як писав «Вголос», поблизу м. Миколаєва Львівської області львівське сміття висипають просто у піщаний кар’єр, порушуючи при цьому екологічне законодавство щодо процесу захоронення ТПВ та угоду про захоронення ТПВ у м. Миколаєві.

ІА "Вголос": НОВИНИ