[media=133936,133937,133938,133939,133940] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Близько 260 поліцейських зі всієї України взяли участь у 5-денних навчаннях, де їх тренували експерти Департаменту поліції м. Х’юстон (США). Сьогодні, 20 серпня, представники Департаменту патрульної поліції на заключному тренуванні продемонстрували одну із надзвичайних ситуацій, які вони вивчали: зачистку масового заходу, проте поліцейські не змогли вичерпно пояснити, у яких ситуаціях застосовуватимуть вивчене.

Також торівці розповіли про свою амуніцію: щитки, наколінники, пістолет «Форт-17», газові балончики, традиційні, на жаль, гумові кийки та «беркутівські» шоломи.

Опісля звітної демонстрації відбулось урочисте закриття навчань. З вітальними словами перед патрульними виступили голова Національної поліції Сергій Князєв, інструктор зі США, керівник програми ІСІТАР Джон Монтаніо, керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США Стефані Холмс. Поліцейським урочисто вручили сертифікати, що затверджують проходження курсу.

У розмові з журналістами Сергій Князєв завжди називав ТОР спецпідрозділом, хоча потім сам зауважив, що той юридично таким не є. Голова Нацполіції не відповів на питання журналістів про те, чи може ТОР стати заміною «Беркуту».

Підрозділ тактико-оперативного реагування (ТОР) патрульної поліції був створений у 2017 році з метою боротьби з вуличною злочинністю, збройними нападами та врегулювання ситуацій на масових заходах. Зараз по всій Україні налічується близько тисячі патрульних, які входять у ТОР.

ІА "Вголос": НОВИНИ