Про це йдеться в проекті рішення, який 22 серпня 2017 року подав до ради голова фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич.

За його словами, до фракції звернулася ГО «Громада та ініціатива» з приводу необхідності встановлення регіонального прожиткового мінімуму у Львівській області. Як йдеться у зверненні, нещодавно громадськість України обурила заява міністра соціальної політики Андрія Реви про те, що нібито українці нераціонально витрачають кошти на харчування.

«На жаль, чиновник не зазначив про найнижчий рівень доходів українців на душу населення, про найнижчу мінімальну заробітну плату та найнижчий прожитковий мінімум серед країн Європи. Окрім того, Кабмін скасував державне регулювання цін на товари першої необхідності, що зумовило суттєве подорожчання продуктів.  До того ж, середня заробітна платня у Львівській області нижча від середньої в Україні», – йдеться у зверненні.

Свободівці пропонують встановити регіональний прожитковий мінімум у Львівській області для основних соціальних і демографічних груп на 2018 рік в розмірі не нижчому від установленого відповідно до Закону України «Про прожитковий мінімум». У проекті рішення передбачено вважати регіональний прожитковий мінімум обов'язковим при визначенні оцінки рівня життя в регіоні, при розробці та реалізації проектів обласного бюджету, програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області, інших програм.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ