Урок проводив аспірант Науково-дослідного інституту українознавства МОН України Михайло Галущак. Під час уроку школярам була представлена науково-популярна фотовиставка «ЗУНР: у війні та державотворенні», яка діятиме у гімназії впродовж 10 навчальних днів.

«Тема Української революції 1917-21 рр. сьогодні є більш ніж актуальною. На полі почесних поховань (№76) на Личаківському цвинтарі поряд поховані українці, які впродовж цілого століття воювали за Україну: від солдат Галицької Армії до учасників сьогоднішньої російсько-української війни. Якщо одне покоління не вирішує проблему – вона нікуди не дівається, вона переноситься на плечі іншому», - зазначив під час відкритого уроку Михайло Галущак.

Збірка старшин УСС у с. Верин (Миколаївського району) коло дуба під яким спочивав гетьман Богдан Хмельницький. 7 червня 1918 р.

На виставці представлені і фото, які безпосередню пов’язані з Миколаївським районом: старшин Легіону УСС біля дуба у с. Верин, під яким спочивав гетьман Богдан Хмельницький та могили миколаївчанина бійця батальйону «ОУН» Василя Кіндрацького на Личаківському цвинтарі, яка є поруч з похованням президента ЗУНР Євгена Петрушевича.

Останній стенд виставки на якому зображено фото могил Василя Кіндрацького та Євгена Петрушевича

Захід відбувся за сприяння Департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА, у рамках Обласної програми «Молодь Львівщини» на 2016-2020 роки, до 100-річчя ЗУНР.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ