Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповіла начальник відділу охорони історичних пам'яток департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Ганна Харун.

За її словами, у 2016 році виготовили проектно-кошторисну документацію на першочергові протиаварійні роботи. Вона передбачала укріплення стін, заміну дахів. Необхідно було здійснити також реставрацію іконостасу.

«У 2017 році розпочалися реставраційні роботи. Однак поки виготовляли документацію, пам'ятка зазнала ще більших пошкоджень, – зазначила Ганна Харун. До проекту внесли зміни, аби розібрати частину пам'ятки, промаркувати її та заново відбудовувати. Влітку розпочалися роботи. У 2017 році на ці роботи передбачили 800 тисяч грн».

Вона додала, що у 2017 році пам'ятку розібрали, промаркували її деталі і відразу ж звели новий фундамент та взялися за несучі стіни.

«Загальна вартість першочергових робіт пам'ятки – 1,5 млн грн. Цьогоріч потрібно ще близько 700 тисяч грн і будуть виконані першочергові протиаварійні роботи. Будуть укріплені та відреставровані несучі стіни. Саму пам'ятку також накриють конструкціями та встановлять дах. Далі думатимемо над реставрацією інтер'єру пам'ятки. Плануємо, що об'єкт завершать у 2018 році», – резюмувала чиновниця.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ