Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Координаційну раду учасників бойових дій Львівщини утворили за ініціативи громадських організацій учасників АТО для вирішення проблем учасників бойових дій.

Керівник «Правого сектору» Львівщини Тарас Хаммер зазначив: рада має на меті формування єдиної консолідованої позиції  щодо найгостріших проблем учасників АТО, налагодження ефективної взаємодії з органами влади з питань захисту, реалізації законних прав та інтересів учасників бойових дій і їх сімей. За його словами, раду створили також задля того, аби думка учасників АТО була врахована навіть у формуванні державної політики.

Зі свого боку, учасник АТО Микола Маланич додав: це не остаточний склад ради. Він також закликав створювати такі ради і в інших областях України. Адже вона має на меті також створення позитивного іміджу ветерана серед цивільного населення.

До слова, до складу Координаційної ради УБД увійшли: ГО «Ветеранське Братерство Львівщини», НФ «Патріот», Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників АТО, ВО «Об'єднання добровольців», ГО «Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих», ГО «Українська спілка учасників АТО», ОДЧ «Карпатська Січ», Добровольчий батальйон ОУН, ГО «Всеукраїнське об'єднання учасників АТО», ГО «Асоціація учасників АТО Львівщини», ВП ГО «Правий сектор у Львівській області», ГО «Союз ветеранів десанту», ГО «Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ