[media=64436,64437,64438] 

Про це інформує кореспондент Вголосу.

У будинку сімейного типу, що знаходиться у селі Домажир, подружжя Ігор та Галина Розлуцькі виховують чотирьох дітей. У новосформованій сім`ї має жити ще шестеро дітей.

Як повідомив журналістам голова підрядної організації Микола Савчин, загалом на будівництво 2-поверхового будинку, розміром 264 кв. м., витратили 836 тис. грн.

«У будинку є вісім кімнат, чотири санвузли, кухня й вітальня, де може жити 14 осіб», – додав Савчин.

Як повідомив підрядник, будинок збудований за кошти меценатів, які зібрані на благодійному марафоні.

Головною гостею на відкритті будинку сімейного типу у селі Домажир стала міністр соціальної політики України Наталія Королевська. Під час виступу вона розповіла, що на Львівщині буде реалізована велика програма щодо відкриття дитячих будинків сімейного типу.

«Сьогодні ми відкриваємо 847 дитячий будинок сімейного типу», – повідомила Наталія Королевська.

«Завдання, яке перед нами поставив Президент – це забезпечити до 2020 року кожну дитину сімейними формами виховання. А завдання, яке ми усі разом перед собою поставили – до 2014 року жодну дитину не відправляти до інтернату, а забезпечувати одразу сімейними формами виховання», – повідомила Наталія Королевська.

«Об’єднавши зусилля міністерства, Львівської обласної державної адміністрації  та місцевої влади ми досягнемо поставленої мети – щоб кожна дитина, позбавлена батьківського піклування, мала притулок», – додала Наталія Королевська.

Так, участь в офіційній церемонії перерізання стрічки, окрім Наталії Королевської, взяли: голова ЛОДА Віктор Шемчук, голова Яворівської РДА Микола Романюк,  голова Яворівської районної ради Іван Карпа,  голова Домажирської сільської ради Орест Гнип.

Після теплого коровайного прийому, новоутвореній молодій сім`ї вручили подарунки.

Наталія Королевська подарувала велотренажер та ноутбук, Віктор Шемчук – холодильник та дитячі книги з Форуму видавців, а голова сільської ради Орест Гнип від громади подарив місцеву святиню Яворівську Богоматір та альбом Яворівщини.

Гостей розважав народний жіночий вокальний ансамбель «Горлиця».

Захід завершився освяченням будинку Всечесним отцем Ігорем, настоятелем церкви Пресвятої Богородиці села Домажир.

ІА "Вголос": НОВИНИ