Про програму та особливості цьогорічного фестивалю розповіли організатори заходу під час прес-конференції у понеділок, 12 червня, передає кореспондент «Вголосу».

Як розповіла режисер фестивалю «Зашків-2017» Наталка Криничанка, це некомерційний та, головне, ідеологічний фестиваль. Найперші такі заходи були ініціативою молоді, яка приїжджала до Зашкова та співала пісень. Тепер участь у фестивалі є знаковою для відомих колективів. Загалом, основна концепція відбору молодіжних гуртів, що виступатимуть на фестивалі, - патріотична музика. Також є ідея, аби звучали патріотичні пісні, які любив співати Коновалець. Зокрема, виступатимуть такі гурти як «Залізний хрест» зі Львова, «Друже музико» з Одеси, а також «Тінь сонця», «Жива» та інші.

«Сьогодні постать Коновальця має бути представлена гідно на території всієї України. Адже окремі громади не зовсім розуміють значення цієї людини в історії. Тому варто налагоджувати з ними діалог», - додала вона.

У програмі одинадцятого фестивалю «Зашків-2017», зокрема, є символічне запалення ватри, велопробіг, військові навчання, інтелектуальні дискусії, футбол босоніж, форум української книги та кіно та виступи патріотичних гуртів.

Також, як розповів комендант фестивалю Андрій Федорняк, на заході порядок  забезпечуватимуть полісмени, приватна охорона та волонтери. При чому, вже зголосилося 60 волонтерів. Він акцентував і на тому, що під час фестивалю вживання алкоголю заборонено. «Це «тверезий фестиваль», ключова ідея якого - любов до Бога, української землі та її Героїв – як минулих, так і теперішніх. Відтак «тверезі патрулі» контролюватимуть продаж алкоголю підприємцями та пильнуватимуть, аби його учасники не вживали алкоголю під час заходу», - наголосив він. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ