Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

Участь в урочистостях взяв голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Заходи розпочалися з виконання Державного Гімну України, покладання квітів до пам’ятника засновникам Української Головної Визвольної Ради та хвилини пам’яті за борців за волю України, Новітніх Героїв Небесної Сотні та війни на Сході України.

У вітальному слові до учасників «Ігор Нескорених» Олександр Ганущин наголосив, що багато з них, які приїхали зі сходу країни за новими враженнями, у Сприні вперше. «Переконаний, ці позитивні враження ви отримаєте, і звідси поїдете з добрим настроєм», - сказав голова облради.

Також Олександр Ганущин наголосив, що місцина, де відбуваються змагання, це не просто мальовничий табір в Карпатах, це – місце, де будувалася українська незалежність. «Тому дуже важливо, що саме тут ви, молоді люди, проходите вишкіл і демонструєте спортивні навички і силу духу», - зауважив він.

Крім того, очільник Львівської обласної ради висловив ідею розширення площі змагань, щоб наступного року приймати ще більше учасників «Ігор Нескорених». «І ми обов’язково це зробимо! Усі мають поїхати зі змагань із твердим українським духом, з Україною в серці! Перемога буде за кожним! Слава Україні!», - підсумував Олександр Ганущин. 

Опісля відбулося підняття Державного Прапора України та прапора «Ігор Нескорених».

Зауважимо, що 11 липня 2018 року виповнюється 74 роки відтоді, як у гірському селі Сприня на Самбірщині відбувся Великий Збір і була створена Українська Головна Визвольна Рада (УГВР). Із цієї нагоди вже традиційно у Сприні відбувається військово-спортивна патріотична гра «Ігри Нескорених». Цьогоріч Ігри триватимуть з 9 до 15 липня.

Такий патріотичний змаг, починаючи від 2017 року, набув статусу загальноукраїнського. В «Іграх Нескорених» у 2018 році беруть участь близько 250 осіб, хлопців та дівчат віком 15-18 років з різних областей нашої держави.

Зокрема, змагаються 4 команди Львівщини – Самбірського, Городоцького, Мостиського та Пустомитівського районів, команди Луганської, Донецької, Херсонської та Полтавської областей.

Протягом тижня учасники виборюватимуть перемоги в таких конкуренціях: стрільба, повстанський біатлон, перетягування линви, розпалювання багаття, перегони, гирьовий спорт, армреслінг, відун, повстанська пісня.

Один день змагань буде присвячений сходженню на гору Діл – повстанським історичним маршрутом, де у 1944 році діяла підстаршинська школа УПА, а минулого року відкрито найвищу в Європі дерев’яну Вежу Пам’яті.

Слід додати, що нагородження команд та головне святкування 74-ї річниці створення УГВР відбудеться у неділю, 15 липня. 

Організаторами заходу є Львівська обласна рада, Львівська ОДА, районні ради і районні держадміністрації Самбірщини, Мостищини, Городоччини та Пустомитівщини. 

ІА "Вголос": НОВИНИ