Про це в коментарі «Вголосу» повідомила речник Львівського обласного військового комісаріату Юлія Кіндзерська.

За її словами, нині майбутні контрактники проходять навчання, що триватиме впродовж 2-х місяців.

Відповідно до плану, Львівщина має набрати від 800 до 900 контрактників для Збройних сил України.

«Майже 30% загальної кількості набраних контрактників – жінки. Вони тренуються на рівні з чоловіками», – запевнила речник.

Юлія Кіндзерська також зазначила, що, порівняно з аналогічним періодом минулого року (січень-лютий 2015), кількість охочих служити за контрактом в області збільшилася майже на третину. За її словами, це пов’язано з підвищенням з 1 січня цього року зарплати для військовослужбовців.

Речник обласного військового комісаріату нагадала, що на військову службу за контрактом на посади рядових і сержантів приймають осіб віком від 18-ти до 60-ти років, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову (9 класів) освіту.

Спочатку потрібно прийти до районного військкомату за місцем військового обліку. При собі треба мати паспорт, ідентифікаційний код, ксерокопії документів про освіту, військовий квиток або приписне посвідчення. Уточнити умови прийому на контракт можна за телефоном: (032) 2602644.

Нагадаємо, в Україні з початку року кількість охочих вступити на військову службу за контрактом становила понад 9 тис. осіб. 6 тисяч претендентів уже підписали контракт зі Збройними силами України.

ІА "Вголос": НОВИНИ