Про це повідомив директор департаменту фінансів Львівської обласної державної адміністрації Олег Демків під час слухань проекту обласного бюджету сьогодні, передає кореспондент «Вголосу».

Олег Демків нагадав, що вартість проїзду пільговиків перевізникам раніше компенсовували з державного бюджету, однак цього року такі повноваження отримали місцеві бюджети. До 2016 року з місцевих бюджетів компенсували тільки пільговий проїзд українців залізничним транспортом. На такі потреби цьогоріч у бюджеті Львівщини запланували 15 млн грн.

Водночас кошти на компенсацію перевезень у міському та міжміському транспорті, ймовірно, закладатимуть у бюджетах міст та районів. Також чиновники сподіваються, що під час уточнення показників державного бюджету областям буде виділено кошти на фінансування проїзду пільгових категорій.

Як писав «Вголос», голова ЛОО ВО «Свобода», докторант НУ «Львівська політехніка» Йосиф Ситник вважає, що прогнозні показники доходів і видатків обласного бюджету Львівської області на 2016 рік сформовано з урахуванням незаконно внесених змін до чинних положень Бюджетного та Податкового кодексів України й інших законодавчих актів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ