[media=146295,146296,146297] 

Маршрут на гору Ільза є унікальним, адже поєднує в собі піший туризм та скітур, що дозволяє користуватись ним увесь рік. Він розрахований для будь-якої категорії туристів, як старшого так і молодшого віку, які полюбляють піші мандрівки чи лижні походи, – пише прес-служба Львівської ОДА.

Новий шлях розроблено та ознаковано згідно із державними стандартами, щоб туристам було комфортно подорожувати самостійно. На інформаційних стендах до гори Ільза є уся необхідна інформація, а також контакти гірської оперативно-рятувальної служби, куди можна звернутись за порадою чи допомогою. Окрім корисної інформації, вздовж маршруту встановлені й мотиваційні таблички. Креативні написи закликають людей берегти чистоту та природу Карпат, цінувати все те, що нас оточує.

Протяжність унікального шляху  «смт Славське – г. Ільза – с. Волосянка» в одну сторону – 8,7 км. Мальовничі карпатські стежки ведуть на гору Ільза, де вже побудований гірськолижний бугельний витяг. На вершині відкривається панорамний вид на Славське, Тростян, гору Високий Верх та частину закарпатського полонинського хребта Боржави. Серед місцевих також існує давня легенда про відьму Ільзу, яка втратила на горі коханого. Тепер закохані пари, приходять на гору, щоб загадати бажання і ніколи не розлучатися.

Зазначимо, що туристичний шлях розроблено та ознаковано у межах Програми розвитку туризму та курортів у Львівській області та соціального проекту Молочної компанії «Галичина» «Мандри Галичини», у співпраці із Гірською оперативно-рятувальною службою, за підтримки Славської об'єднаної територіальної громади та Львівського обласного лісового та мисливського господарства.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ