Про це повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Як виявилося, посадові особи однієї із міських рад області  організували так званий бізнес на видачі довідок про походження сільгосппродукції для подальшого пред’явлення у торгово-промислову палату. Це та сама  довідка, що є такою  необхідною для отримання сертифікату на продукцію для експорту.

Правоохоронці виявили причетність до корупційної схеми одного з заступників міського голови, а також встановлені факти вимагання та одержання нею неправомірної вигоди за вирішення  цього питання.

Відомо, що  заступник міського голови одержала 500 доларів США, частину з яких було вилучено під час затримання, а частину під час проведення обшуку за місцем мешкання.

«Фігуранта корупційної схеми та кримінального провадження затримано у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Санкція статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, за якою відкрито кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна» - йдеться в повідомленні.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ