Як розповів депутат Львівської обласної ради Богдан Сидорак, похід традиційно розпочався від пам’ятника Степанові Бандері в Стрию і завершився у с. Корчин Сколівського району, де віднайдено бункер Головного осередку пропаганди (ГОСП) ОУН і УПА.

Богдан Сидорак зазначив, що похід є регіональним, оскільки проходить територією двох сусідніх областей – Івано-Франківської та Львівської. Він був відкритий в 70-у річницю УПА і 20-ту річницю кредитної спілки «Вигода».

Щороку учасники походу проходять новими ділянками, вивчають можливості його вдосконалення. Зокрема, цього року був відкоригований маршрут на ділянці с.Церківна – с.Лужки,  г.Яворина – ур.Табори, г.Парашка – с.Корчин.

У різні дні кількість учасників походу змінювалася, адже це передбачено положенням про похід. Деякі корективи в проходженні маршруту внесла погода. Зокрема, через сильні зливи учасники походу відмінили проходження частиною ділянки від скель Довбуша до с. Розгірче.

Але в цілому завдання походу виконане. Богдан Сидорак розповідає: «Приємні спогади у учасників залишилися від відвідування чудових Карпатських гір, славних вершин, де проходили бої січового стрілецтва та воїнів УПА, де кувався дух звитяги в обороні ідеї Української Самостійної Соборної Держави (УССД). Спілкування при спільній ватрі, виконання патріотичних пісень, спогади про дні Майдану, історію нашої Вітчизни стали приємним часом для всіх учасників походу».

«Зустріч із 78-річним Тарасом Наливайком на Яворині, членами товариства «Спадщина» зі Львова на Парашці, професором Романом Кирчівим у Корчині, Володимиром Прадідом у Либохорі тощо залишили незабутні враження для учасників експедиції», - продовжує депутат обласної ради.

Роботу над маршрутом буде продовжено, щоб наступного року кінцево його опрацювати, ознакувати та випустити книгу про цей маршрут.

З детальнішою інформацією можна ознайомитись за адресою: wfucu.org.ua.  

ІА "Вголос": НОВИНИ