Про це повідомляє корреспондент «Вголосу»

Під час акції протесту громадськість Миколаєва зустрілась з керівництвом ПАФ «Дністер», через територію якого проходить дорога на сміттєзвалище. Активісти з’ясували, що «Екотех» завозить недопустиму кількість сміття. Адже, за рішенням сесії Миколаївської міської ради, Миколаїв може на день приймати до 40 тонн сміття зі Львова, а  «Екотех» ледь не кожного дня завозить у кілька разів більше. Також, згідно договору сміттєва фірма зобов’язувалась перед прийомом сміття розробити відповідні котловани, де його мали захоронювати, що досі не зроблено.

Депутат Миколаївської міської ради Михайло Галущак зазначив, що місто перетворюють на «другі Грибовичі». «Сміття викидують під ноги так, як викидували у Грибовичах. Проблему з одного населеного пункту області перенесли в інший. Житлові будинки всього за кілька сотень метрів. Люди вже бояться пити з криниць воду», - підсумував Галущак.

За підсумками акції, громадськість направила звернення у місцеву та обласну владу, правоохоронним органам з вимогами припинити екологічне беззаконня на міському смітєзвалищі. Активісти попередили, що якщо влада до них не дослухається, то вони залишають за собою право проводити акції громадської непокори.

Як писав «Вголос», поблизу м. Миколаєва Львівської області львівське сміття висипають просто у піщаний кар’єр, порушуючи при цьому екологічне законодавство щодо процесу захоронення ТПВ та угоду про захоронення ТПВ у м. Миколаєві, яку зобов'язувалась виконувати сміттєва фірма «Грінера».

ГО «Розвиток громади» повідомляла, що у грудні 2017 р. миколаївське міське сміттєзвалище, яке знаходиться на території колишнього піщаного кар'єу, прийняло майже 1600 тонн твердих побутових відходів від фірми наближеної до Андрія Садового «Грінера». 17 січня зафіксовано – понад 300 тонн сміття в день, хоча за рішенням сесії Миколаївської міської ради тонаж не повинен перевищувати 40 тонн у день.

За інформацією громадськості м. Миколаєва, фірма «Екотех» здійснює таке «захоронення» сміття на міському сміттєзалищі під неофіційним «прикриттям» миколаївського міського голови Щебеля А. І. 

ІА "Вголос": НОВИНИ