Про це розповів у Facebook журналіст Ігор Ісаєв.

«Під час дискусії про футбольну журналістику прозвучало запитання про жінок в цій сфері. Незабаром один із спікерів, Артем Франков (один з найвідоміших футбольних журналістів України) заявив , що жінка не може бути спортивною журналісткою, адже «у неї кожен місяць проблеми». У цей момент в залі пролунало обурення.

Однак Франков не засумував, а вирішив показати себе твердим мужиком і видати абзац коментаря про те, що у жінки є своє місце на кухні і біля дітей, а якщо вона цим не займається, він її не поважає», - пише Ісаєв.

За словами журналіста, після цього з залу вийшли кілька учасниць.

«Я залишився і запитав із залу, чи розуміє спікер взагалі, чому вони вийшли. Учасниця, яка сиділа позаду мене, додала, що взагалі-то слід було б за такі слова вибачитися. Один зі спікерів віджартувався, мовляв, просить вибачення у всіх жінок світу за всі його висловлювання. Після цих слів вирішив вийти і я», - додав Ісаєв.

Журналіст також обурився, що більшість залу не зреагувала на це. Згодом організатори заходу порадили спікеру підійти до слухачів і вибачитися за свої слова, проте і це на нього не вплинуло.

«Потім пан Франков дійсно підійшов до мене і до Мирослави Керик, запитав, де тут видають обід, і не отримавши відповіді, пішов. Можливо, питання про обід у скривдженої жінки - це таке «пробач» мовою чоловіка-кухонного жінкоцентриста. Напевно, він вважає, що з нею можна говорити лише в термінології харчування і розмноження», - зазначив Ігор Ісаєв.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ