[media=137575,137576,137577,137578,137579] 

Проект підтримали Постійне представництво України при ООН і Генеральне консульство України в Нью-Йорку, повідомляє «Укрінформ».

Виставка включає першу спільну серію робіт художників Миколи Бабака і Євгена Матвєєва – проект «Жертвопринесення», натхнений Українською Революцією Гідності, а також інші проекти, серед яких «Трансгресія подвійного відображення (сімейний альбом)», «Послання з «раю» та найостанніший – «Капсула часу».

«Ці роботи є прекрасним прикладом майстерності українських художників, які відкриваються Америці й світу, і на них уже існує шалений попит у творчих колах. Це також яскравий приклад культурної дипломатії, формування позитивного іміджу України не тільки в Сполучених Штатах, але й у всьому світі», – зауважив Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Він підкреслив, що світ повинен максимально пізнати невичерпний потенціал України, тому таким проектам і надалі буде надаватися сприяння.

За словами Генерального консула України в Нью-Йорку Олексія Голубова, подібні проекти «відкривають світові українську душу». Сучасні підходи, застосовані в роботах тандему, «свідчать про багатогранність українського мистецтва», зазначив генкоснул.

«Світ має пізнавати Україну, і це особливо важливо саме зараз, коли наш народ протистоїть підступному російському агресору. Тож будемо раді й надалі сприяти поширенню української культури й традицій тут, у Сполучених Штатах», – зауважив дипломат.

Галерея сучасного мистецтва Alexandre Gertsman Contemporary Art з 2009 року проводить групові та персональні виставки як найвизначніших художників, народжених у колишньому СРСР, так і молодих талановитих митців.

Виставку арт-тандему БМ Бабак-Матвєєв можна відвідати до 15 липня, але виключно за попереднім записом, зазначили організатори.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ