Мечохвости не змінювали свій вигляд на протязі 450 мільйонів років. Їм вдалося пережити всі попередні вимирання, в тому числі і пермське, яке проходило 252 мільйони років тому і призвело до зникнення 95% всіх видів на нашій планеті, - пише znaj.ua.

Ці істоти відносяться до виду членистоногих і отримали свою назву за шипообразный хвіст. За останні століття вони зберегли свою зовнішність і пережили безліч різноманітних видів, з цієї причини отримали прізвисько живих копалин. Середня тривалість їх життя складає близько 20 років, а відкладання яєць припадає до 9-12 року їх життя. З року в рік мечохвости виповзали до берегів Японії для продовження власного роду, при цьому помирало близько 50-60 особин з двох тисяч скупчених на березі.

Але за один тільки минулий рік популяція цього давнього виду скоротилася в 10 разів. Схожа ситуація помічена також в Індії та інших місцях проживання мечоносців. Популяція мечоносців досить нечисленна і таке різке зниження чисельності може призвести до повного вимирання виду. Фахівці поки не можуть дати певної відповіді на питання, що саме стало причиною такого різкого і масштабного вимирання. Основною версією залишається руйнування людиною природного середовища існування цих стародавніх членистоногих.

ІА "Вголос": НОВИНИ