Про це 21 квітня повідомили на сайті організації, - пише Українська правда.

«ОЗХЗ проведе оцінку ситуації і розгляне подальші кроки, включаючи ще один можливий візит до м.Дума, щоб зібрати зразки для аналізу у зв'язку з твердженнями про застосування хімічної зброї 7 квітня 2018 року», - зазначено у повідомленні.

За даними ОЗХЗ, зібрані зразки будуть відправлені для аналізу до лабораторії у Рейсвейку (Нідерланди), після чого - до інших лабораторій, визначених ОЗХЗ.

На основі аналізу результатів та іншої інформації і матеріалів, зібраних групою експертів, ОЗХЗ складе звіт для подання державам-учасницям Конвенції з хімічної зброї. 

Нагадаємо, в ніч на 14 квітня США, Франція і Великобританія завдали ударів у Сирії по військовому об'єкту поблизу м.Хомс у відповідь на застосування президентом Сирії Башаром Асадом хімічної зброї проти цивільних осіб. Удар було спрямовано на ймовірне місце виробництва елементів хімічної зброї.

Президент РФ Володимир Путін звинуватив США у посиленні гуманітарної катастрофи в Сирії і заявив, що РФ скликає екстрене засідання Радбезу ООН «для обговорення агресивних дій США та їх союзників». Однак РБ ООН відкинув внесену Росією резолюцію про засудження удару по Сирії силами США, Великобританії і Франції.

14 квітня на офіційному сайті МЗС Франції оприлюднили доповідь про ймовірне застосування хімічної зброї у Думі 7 квітня. Звіт базується на технічному аналізі інформації з відкритих джерел і розсекречених відомостях, отриманих французькими службами.

ІА "Вголос": НОВИНИ