Опублікований приватною космічною компанією проект включає в себе зведення на південному полюсі Місяця бази, на якій «поселяться» роботизовані механізми нового класу, повідомляє 3dnews.ru.

Згідно з планами керівництва Moon Express, в які поки що мало віриться, Місяць стане об'єктом видобутку корисних копалин і забезпечить людство достатньою кількістю дорогоцінних металів. Допоможе в цьому роботизована установка MX Robotic Explorers, посадковий модуль з якою здійснить посадку на поверхню природного супутника Землі до 2020 року.

Як стверджують автори проекту, їх унікальні MX Robotic Explorers стануть першими автоматизованими робочими на Місяці зі здатністю витягувати з її надр дорогоцінні метали в промислових масштабах. Розробники впевнені, що повноцінний штат з «роботів-шахтарів» зможе приємно здивувати інвесторів розміром прибутку в разі успішної доставки всього добутого на Землю.

Посадковий модуль з MX Robotic Explorers отримав назву MX-1E. До завдань апарату буде входити не тільки прибуття з обладнанням на Місяць, а й транспортування цінного видобутку в зворотному напрямку. Спочатку заявлена ​​вантажопідйомність MX-1E становить 30 кг, але при доопрацюванні MX-1E її можна буде збільшити.

Старт ракети-носія для відправки MX-1E до мети планується здійснити з космодрому в Новій Зеландії в наступні два роки. На жаль, але технічних деталей своєї грандіозної місії представники Moon Express розкривати не стали.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ