Про це заявив сьогодні під час мітингу за «Велику політичну реформу» біля Верховної Ради України, член Політради ВО «Свобода» Олександр Аронець.

«Питання скасування депутатської недоторканності вже давно на часі. Адже сьогодні за недоторканністю ховаються не тільки колишні «регіонали», корупціонери, олігархи чи злодії, але й убивці. І не просто вбивці, а ті, кого небезпідставно підозрюють в організації вбивства героя Небесної сотні Василя Сергієнка.

Василь Сергієнко – це черкаський журналіст, лідер корсунь-шевченківської самооборони та місцевого Майдану. Він розслідував корупційні діяння місцевого князька, нардепа від Партії регіонів Геннадія Бобова, закликав позбавити Бобова звання «Герой України». Зрештою, його було викрадено, закатовано та закопано в лісі. Його справа дуже нагадує справу журналіста Георгія Гонгадзе, однак із однією відмінністю. Оскільки це жахливе вбивство відбулося далеко від Києва, цю тему вбивцям вдалося заговорити й тепер про неї мало хто знає і згадує. Проте в травні цього року правоохоронці затримали ймовірного організатора вбивства – громадянина Мельника, який був керівником служби охорони нардепа Бобова. До того було затримано виконавців убивства – працівників фірми, що належить Бобову. Численні журналістські розслідування говорять про прямий умисел нардепа Бобова вбити Сергієнка. Ось тільки досі слідчі повноцінно не мають повноважень розслідувати справу через депутатську недоторканність «регіонала».

Тепер понад 80 журналістів та громадських діячів підписали відкритий лист до генпрокурора Юрія Луценка з вимогою негайно завершити розслідування справи вбивства героя Небесної сотні Василя Сергієнка та внести до Верховної Ради подання на позбавлення недоторканності нардепа Геннадія Бобова.

«Притягнення до відповідальності вбивць Небесної сотні – це першочергове завдання, яке неодноразово декларувала влада. Це наш із вами, шановні громадяни, святий обов'язок – притягнути до відповідальності усіх вбивць Небесної сотні та позбавити цих новітніх «лозінських» депутатської недоторканності», – заявив Аронець.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ