Таку думку у розмовній студії «Правди. Наживо» висловив активіст Іван Спринський.

«Після всіх випадків, які я назвав, ця особа мала б піти у відставку. Чи на наступній сесії назбирається та критична кількість людей з боку і учасників російсько-української війни, і волонтерів, і активістів, які своїми силами зможуть досягти відставки Садового, – я зараз не готовий сказати. Ми будемо звертатися до депутатів обласної ради, щоб вони теж дали додаткову відповідь на звернення, і будемо, звісно, приходити на сесію міської ради, оскільки вважаємо, що мер повинен звернутися до львів'ян і вкотре пояснити свою позицію», – зазначив він.

Саме через карту України із псевдореспубліками, яку опублікували на Форумі безпеки, активісти пікетували Львівську міську раду. На третій день мовчання мер Львова Андрій Садовий таки зустрівся з бійцями російсько-української війни:

«Насправді це важко назвати компромісом, ми сьогодні лише почули пояснення. Будемо сподіватись, що Андрій Садовий на найближчій сесії все-таки дасть роз'яснення, що у майбутньому таке не повториться і що будуть встановлені винні. Андрій Іванович є відкритим до кого завгодно – до міжнародної спільноти, до учасників безпекових форумів, до членів своїх фракцій… Але коли прийшли активісти – він оточив себе потрійним кордоном муніципальної дружини».

За словами активіста, це уже не перший ляп Андрія Садового як мера Львова.

«Андрій Садовий обрав досить цікаву позицію ще від трагедії у Грибовичах. Керуючись тим, що деякі представники в Києві – це представники кримінального олігархічного режиму, які нічого не роблять в цій країні, він постійно переводить це на політику і каже, що вони його переслідують. Це не перший ляп Садового. Давайте згадаємо, коли він спровокував прихід Нацгвардії, давайте згадаємо проведення «Альфа Джазів», і давайте згадаємо те, що відбулося з безпековим форумом», – зазначив активіст.

Після усіх цих ляпів мер міста таки мав піти у відставку. Проте невідомо, чи для цього назбирається достатня кількість ініціаторів, оскільки добровільно він посаду не покине.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА

 

ІА "Вголос": НОВИНИ