Про це повідомив радник голови поліції Одеської області Руслан Форостяк в ефірі «112 Україна».

«Як з'ясовано, за попередніми даними, близько 18:40 чоловік 1952 року народження зробив зауваження двом молодим людям, які сиділи на лавочці у дворі, розпивали спиртні напої та голосно розмовляли, слухали музику, щоб ті вгамувалися і не порушували тишу. Він також був напідпитку і не у доброзичливій формі звернувся до цих громадян, які відповіли йому досить різко. У них стався конфлікт, після чого чоловік 1952 року народження прийшов додому, взяв незареєстровану мисливську рушницю і поцілив у них», – розповів він.

Водночас на сайті обласної поліції повідомляється, що мотивом злочину став «давній конфлікт із сусідами, яких 65-річний раніше засуджений зловмисник звинувачував у постійних крадіжках власного майна».

Унаслідок інциденту один чоловік помер у лікарні, другий із вогнепальними пораненнями перебуває у лікарні, за його життя борються лікарі. Постраждалі, за словами Форостяка, – 1979 і 1976 років народження.

«Особу, яка вчинила це правопорушення, затримано у порядку ст. 208 КПК. Зараз буде обиратися запобіжний захід. Немає даних, що він мав якісь кримінальні стосунки, але раніше він за правопорушення у стані алкогольного сп'яніння вже був притягнутий до відповідальності», – додав він.

Місцеві ЗМІ з посиланням на поліцію повідомляють, що за суботу та неділю в Одеській області сталося відразу чотири вбивства, три з яких – із використанням вогнепальної зброї.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ