[media=136239,136240,136241,136242,136243] 

Як повідомили в управлінні захисту економіки в Одеській області, увечері 27 червня спецоперацію провели оперативники обласного Управління захисту економіки і співробітники Одеської митниці ДФС у рамках виконання постанови Кабінету міністрів України №479 від 20 червня «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення умов для запобігання ухиленню від сплати митних платежів».

«В управління захисту економіки надійшла оперативна інформація про незаконне переміщення товару одним з підприємств-імпортерів через Одеський порт, про що було відразу поставлено до відома митницю», – зазначив представник Головного управління Нацполіціі в області.

Після цього в порту було перевірено прибулий товар і встановлено, що під виглядом дитячого взуття марки «Канарейка» в Україну ввезено контрафактне взуття з маркуванням під відомі світові бренди: Philipp Plein, Gucci, Versace.

Наразі вирішується питання про складання протоколу про порушення митних правил з метою залучення посадових осіб підприємства-імпортера до відповідальності.

Загалом виявлено і вилучено 715 коробок (5720 пар взуття). 

Як уточнив представник, факт порушення митних правил полягає у заниженні митної вартості, зменшенні ваги і наданні недостовірних відомостей про партію товару.

Окрім того, зловмисники приховали факт переміщення через державний кордон товарів з порушенням прав інтелектуальної власності.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ