[media=134580,134581] 

Про це повідомляють у прес-службі Держприкордонслужби.

Так, радіаційні акваланги прикордонники виявили в автомобілі чоловіка у пункті пропуску «Градениці», що у Біляївському районі Одеської області.

 «68-річний поціновувач підводних занурень повертався додому, в Молдову, через пункт пропуску «Градениці», що у Біляївському районі Одеської обл. Під час заїзду на територію пункту пропуску на автівку чоловіка «Toyota» молдовської реєстрації спрацювала стаціонарна система радіаційного контролю «Янтар». Прикордонники зафіксували перевищення радіаційного фону у 25 разів», - зазначають прикордонники. 

Під час більш детального огляду автомобіля за допомогою універсального радіометру – спектрометру, виявилося, що такий підвищений радіаційний фон випромінюють акваланги, які молдованин перевозив у багажному відділенні. Як сповістив сам громадянин, він навіть і не підозрював про небезпечність апаратів.

«Прикордонники взяли під контроль транспортний засіб та відвели його на небезпечну відстань від подорожуючих і службових приміщень. Наразі продовжуються заходи по встановленню усіх обставин перевезення предметів», - додають у відомстві.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ