Як повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, напередодні із заявою про зникнення 11-річної онуки до поліції звернулася її бабуся.

За словами жінки, онука гостювала у неї, а приблизно о 16:00 пішла до батьків, які живуть в цьому ж селі. Однак ні вдома, ні у бабусі дитина так і не з'явилася.

«По тривозі були підняті поліцейські не тільки Балтського, а й сусідніх районів. Намагаючись знайти хоч якісь сліди дитини, правоохоронці опитували людей, обстежили територію села і його околиці. Крім того, до пошуків приєдналися місцеві мисливці і небайдужі громадяни», – сказали у відділі.

О четвертій годині ранку дівчинку зі слідами обмороження кінцівок майже непритомною знайшли в лісосмузі на відстані 6-7 кілометрів від села.

«Вона розповіла, що піддалася сексуальному насильству з боку одного з місцевих жителів. За словами дитини, 19-річний односельчанин зґвалтував її і кинув саму в лісопосадці на морозі. Дівчинка всю ніч блукала у пошуках дороги додому. Завдяки поліцейським, які вчасно знайшли дівчинку, вдалося уникнути трагічних наслідків», – уточнили у відділі.

Наразі постраждала перебуває під наглядом медиків у лікарні. За наявною інформацією, її стан оцінюється як стабільний. Працівники поліції затримали підозрюваного на території сусіднього району, де він переховувався.

«Зараз з чоловіком, який раніше вже був засуджений, проводяться невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про затримання правопорушника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу», – додали у відділі. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу («зґвалтування»).

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ