Про це сьогодні сказав на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, посилаючись на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

«У ці вихідні у Брянці Луганської області офіцер одного з підрозділів так званого 7 Окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу застрелив жінку, яка перебувала на четвертому місяці вагітності», – сказав він.

Подробиць вбивства і його мотивів не повідомляють.

Також, за словами Лисенка, представники російського окупаційного командування продовжують приховувати факти порушень мінських домовленостей, в тому числі щодо відведення озброєння та військової техніки від лінії зіткнення.

«В очікуванні прибуття групи представників СММ ОБСЄ в Україні на чолі з заступником глави місії Хугом в район населеного пункту Пікузи командування так званого 9 Окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти в Новоазовську наказало замаскувати танки і бойові машини піхоти у лісосмугах»,– розповів він.

Крім того, додав речник Міноборони з питань АТО, бойовики створили додаткові пости на польових дорогах, які не пропускали автомобілі ОБСЄ, аргументуючи це заходами забезпечення безпеки спостерігачів. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ