Про це пише New York Times.

Так, Олександр Підлісний побачив спочатку силует, перш ніж впізнав вовка. Його першою думкою було: «Звідки це ти прийшов?». А коли хижак вчепився зубами в його ліву руку, чоловік подумав: «Я вб’ю його або він вб’є мене».

Сусід Підлісного розповів, що кинувся на допомогу чоловіку і використав лом, щоб розчепити пащу вовка. Солдат з гарнізону через дорогу прибіг і вбив хижака, двічі вистріливши йому в голову. Вовк, який того ж дня напав на кількох домашніх тварин у тому ж районі, вірогідно був скажений.

Але місцевий ветеринар сказав виданню, що це напевне ніхто не з’ясовував. Підлісний провів два тижні в лікарні, а потім ще два тижні отримував профілактичні уколи. На лівому передпліччі і зап’ясті правої руки у чоловіка лишилися шрами, а на телефоні – фото вбитого вовка.

Видання зазначає, що випадків, коли дикі звірі нападали на селян неподалік фронту, поки було не багато. Також, деякі заходи з вакцинації хижаків були проведені, а певний їх відстріл в регіоні дозволили, оскільки полювання заборонене на території за 40 кілометрів від лінії фронту, щоб унеможливити фатальні помилки через те, що не одразу зрозуміло, хто і в кого стріляє.

Однак, місцеві мисливці і жителі кажуть, що спроби контролювати популяцію звірів були неефективні і небезпечні. Люди бояться за безпеку своїх дітей, собак, котів, овець, курей, качок і інших домашніх тварин. У селі Миколайпілля жителі кажуть, що вовки за місяць вбили дев’ять собак. Мисливські організації також повідомляють, що вони намагаються запобігти поширенню сказу через лисиць, так само як і свинячого грипу, яким інфіковані дикі кабани.

«Поки що нам вдається впоратися», - сказав голова організації мисливців у Слов’янську Ігор Савон.

Однак, він додав, що якщо зусилля зі скорочення популяції хижаків в регіоні припиниться, «це стане неконтрольованою проблемою».

«Для цивільних виходити в поле з гвинтівкою в часи війни – це великий ризик. Можна наступити на міну або стати мішенню для снайпера», - застерігає голова відділу лісництва у Донецькій області Віктор Строженко.

«Хіба ми можемо відправляти людей на смерть? Хто відповість за це? Якщо комусь кортить постріляти, він може піти на війну з бойовиками», - сказав чиновник.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ