Делегація з Волинської області побувала у місті Волноваха, де взяли участь у заходах з вшанування пам'яті загиблих у 2014 році військовослужбовців 51-ї ОМБР та закладанні капсули під будівництво храму на честь воїнів.

Про це власкору «Вголосу» повідомили у міськраді.

Під час засідання круглого столу, підбили підсумки поїздки. Розпочав зустріч керівник ініціативної групи з будівництва храму Володимир Мельникович, який зауважив, що під час поїздки відбулася презентація храму та передача владою необхідної документації для цього. Він зауважив, що цей храм спільно будуватимуть лучани і волновашці. За його словами, нині триває збір коштів.

Виконавчий директор фонду фонду «Волинь-2014» Володимир Кривович зауважив, що уже зібрано 390 тисяч гривень. За його словами, нині триває збір коштів на ці цілі.

У свою чергу, заступник міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що це буде перший у Волновасі храм УПЦ КП. Він наголосив на важливості спільного будівництва у місті Волноваха храму Святого Миколая Чудотворця. Окрім того, за його словами, було закладено символічну капсулу у фундамент майбутнього храму з написом «Луцьк і Волноваха – разом», в яку помістили звернення до нащадків.

Радник голови Волинської облдержадміністрації Тарас Яковлев наголосив, що автором передпроектної пропозиції будівництва храму став архітектор Юрій Шевчук. За його словами, це буде цілий комплекс, де буде недільна школа, благодійний осередок тощо.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ