Про це директор НАБУ Артем Ситник повідомив на брифінгу в середу, - пише Українська правда.

«Ми очікуємо, що пан Онищенко більш конкретно розкаже хоча б по одному якомусь кейсу: що «я дав депутату такому-то стільки-то за такий-то закон», щоб це можна було б перевірити», - каже очільник бюро.

За його словами, зараз детективи НАБУ переписуються з Онищенком і намагаються отримати цю інформацію, проте наразі безрезультатно.

Ситник розповів, що Онищенко вже давно робить подібні «гучні заяви», і навіть справа за ними відкрита, але ані конкретики, ані плівок із записами розмов депутат не надає.

«Там були заяви про підкуп депутатів, лобіювання законів і дуже багато іншого, але ці заяви носили загальний характер, без конкретних прізвищ, місць передачі коштів, без посилання на апаратуру», - каже директор НАБУ.

За його словами, Онищенка допитали, але він нічого більш детально не повідомив.

«Були пропозиції передати нам ці записи – немає нічого», - заявляє Ситник.

Він зазначив, що і тепер нардеп не надає записи слідству.

«Для того, щоб встановити справжність плівок, якщо вони є, треба щоб ці плавки потрапили на дослідження у процесуальний спосіб від самого Онищенка. Поки згоди у будь-який законний спосіб ми не бачили», - каже очільник антикорупційного бюро.

Він вважає, що тактика Онищенка – зробити гучні заяви і нічим їх не підтвердити.

«Коли доходить до конкретики - починається гра з його боку. Не знаю, чи розуміє він, але ж він там теж фігурує. І не факт, якщо приїде Онищенко, що плівки чи пристрій, яким вівся запис, приїде разом із ним».

Нагадаємо, що в ефірі телеканалу NewsOne, що належить прокремлівському народному депутату Євгену Мураєву, оприлюднили запис, на якому нардеп Олександр Онищенко і нібито Петро Порошенко розмовляють про екс-міністра екології та природних ресурсів Миколу Злочевського.

Злочевський втік з України після Революції Гідності. Його звинуватили в незаконному збагаченні, зловживанні службовим становищем та заволодінні бюджетними коштами.

Як писав «Вголос», Адміністрація Президента відмовилась коментувати аудіозаписи щодо екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського. Більше того, розмови Онищенка з нібито Петром Порошенком там назвали фейком.

У НАБУ також заявили, що готові вивчити оригінали оригіналів записів.

Олександр Онищенко, який переховується за кордоном, у свою чергу, заявив про готовність надати НАБУ для експертизи оригінал запису розмови нібито з президентом Петром Порошенком.

ІА "Вголос": НОВИНИ