Про це сьогодні на брифінгу повідомила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Ліля Онищенко, передає кореспондент Вголосу.

За словами начальника управління охорони історичного середовища ЛМР, будинок має нашарування кількох епох: у XVI ст. був побудований у готичному стилі, а у XVIII ст. будинок перебудували в існуючий тоді стиль ампір.
Як повідомила Ліля Онищенко, первісний колір із класицизму надасть фасаду будинку особливого вигляду.

«Наразі будинок трохи зановий, але, думаю, що за зиму він посіріє і матиме старовинний вигляд», – додала Онищенко.

Також, як повідомив заступник директора ПАТ «Львів-Реставрація» Ярослав Пащак, реставрувати будинок розпочали ще весною цього року.

«Відреставрували наразі  не тільки камінь, а ще й балконну плиту, решітку і повністю фасад», – додав Пащак.

За словами заступника директора ПАТ «Львів-Реставрація», роботи по каменю принесли багато втрат ( 25 %), а також фасад був збережений дуже погано.

«Ліпнина уся автентична, ми тільки відчистили від нашарування цементу та тиньку.  А сам тиньк був дуже деструктований, ми його на 50 % замінили на новий», – розповів Ярослав Пащак.

Також, як повідомив представник ПАТ «Львівреставрація», під час реставрації цокольного поверху максимально використовували стару технологію – розчин із вапна і піску.

Реставраційні роботи, за словами Ярослава Пащака, планують завершити наступного року до травня.

Власник ресторану «Атлас» Юрій Назаркевич повідомив, що дизайном інтер’єру повністю займався Володимир Костирко.

Як повідомив власник ресторану «Атлас», в інтер’єрі старалися максимально зберегти усі моменти і згадки в історії: є мистецька, біла, сіра, зелена, бучкова зали.

«Також приміщення розвішане карикатурами депутатів Галицького сейму 30-х років.
Їх малював ще в ресторані « Атлас» польський карикатурист Казимиир Сіхульський. Ми віднайшли його колекцію і купили спеціально для цього ресторану», – розповів Юрій Назаркевич.

ІА "Вголос": НОВИНИ