Про це розповів священик Київського патріархату Всеволод Бігун виданню Gazeta.ua.

«Двері зачинилися, тільки-но ми показалися у воротах. Московський патріархат найняв спеціальну людину, яка вирішує — впускати чи ні. Священиків Київського патріархату на дух не переносять. Я з ними три роки воюю. Недавно ховали двох пенсіонерів. Процесію, яку вів я, в капличку не пустили. Що вже говорити про загиблого воїна», - каже священик Київського патріархату Всеволод Бігун.

«Капличку на Благовіщенському кладовищі збудували кілька років тому на честь померлого місцевого депутата міськради. Він був прихильником Київського патріархату. Його син — заможна людина, живе в Росії, має там бізнес. Пішов проти волі померлого батька й віддав каплицю в розпорядження Московського патріархату. Їхні попи в Лохвиці жирують. Мають церкву в центрі міста, ще одну капличку при лікарні. А Київському ніяк не можуть виділити землю під будівництво храму, хоча така ділянка є. Прихожани ходять в єдину церкву на околиці міста», - розповідає Микола Голінько, депутат Лохвицької районної ради.

Загиблий боєць АТО Сергій Войтер народився в Росії. Там служив у Головному розвідувальному управлінні. Був офіцером. Коли пішов у відставку, із дружиною та донькою переїхали до України. Оселилися у Лохвиці. 2014-го відправився на війну добровольцем. Воював у батальйоні «Донбас». Згодом підписав контракт. Службу продовжив у 58-й бригаді. Мав позивний «Лоза».

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ