Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Серед претендентів на посаду директора 4 кандидати – працівники музею, директори інших музеїв Львова та м. Винники.

Майже всі кандидати в директори погоджуються в одному: музей потребує впровадження сучасних інформаційних технологій, встановлення клімат-контролю та підвищення кваліфікації серед музейних працівників.

Так, головний зберігач, завідувач відділу фондів Львівського історичного музею, кандидат на посаду директора історичного музею Світлана Хавалко у своїй стратегії розвитку наголосила, що вона орієнтуватиметься на впровадження сучасних інформаційних технологій у роботу музею, встановлення клімат-контролю для збереження музейних експонатів та пошук спонсорських, грантових коштів для поліпшення матеріального стану музею.

Претендує на посаду директора історичного музею й менеджер однієї з львівських будівельних фірм та паралельно співробітник історичного музею Андрій Панів, який запропонував із музею «Арсенал» забрати заклад харчування, перевести музей у двозмінний режим роботи та вивести Львівський історичний музей із комунальної власності, здобувши статус національного.

Кандидатом на посаду директора історичного музею є й екс-директор Львівського музею історії релігії, начальник Управління культури ЛОДА Володимир Гаюк, який у своєму представленні звернув увагу на те, що можна на базі історичного музею за спонсорські кошти облаштувати й нові музеї.

Директор Музею етнографії і художнього промислу Інституту народознавства НАН України Роман Чмелик у своєму виступі наголосив: якщо його оберуть директором історичного музею, то він намагатиметься модернізувати структуру закладу, впроваджуючи маркетингові стратегії співпраці з іноземними туроператорами та підвищуючи кваліфікацію працівників.

Проте під час його представлення стратегії розвитку музею трапився невеликий конфлікт: жінка, яка представилася працівницею музею етнографії, Олександра Нестор звинуватила цього кандидата в директори в розкраданні та невмілому господарюванні на його теперішній посаді.

Старший науковий співробітник відділу історичних коштовностей Львівського історичного музею Мирослав Побережний наголосив, що на посаді директора музею орієнтуватиметься на проведення ребрендингу назви музею та розробки стратегічного плану розвитку. Також у роботі планує поліпшити кваліфікаційні навички серед працівників музею.

Старший науковий співробітник відділу історії визвольних змагань України Львівського історичного музею Орест Круковський у разі обрання директором пообіцяв впроваджувати освітні програми в діяльність музею та розвивати наукову роботу.

Останній кандидат на посаду директора Львівського історичного музею, чинний директор Історико-краєзнавчого музею м. Винники, депутат Винниківської міської ради Ігор Типець у своїй роботі орієнтуватиметься на створення депозитарію, вдосконалення науково-методичної бази та перепідготовку музейного персоналу.

ІА "Вголос": НОВИНИ